ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΝΙΓΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

 

 

«ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΝΙΓΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

Λεοντάρι 14-6-2021. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου Λεονταρίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΑΝΕ, «Μια ευκαιρία στα παιδιά» μαθαίνοντας ασφάλεια στο νερό.

 Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Ιωάννη Δημακόπουλο, τμηματάρχη εκπαίδευσης της ΕΑΝΕ (Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδας) και υπεύθυνο υλοποίησης προγραμμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Θεσσαλία. 



Οι μαθητές είδαν μεθόδους διάσωσης με τη βοήθεια ανδρεικέλου και σωσιβίου, σκοινί σωσίβιο, μπάλα, μακαρόνι σανίδα. Με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Δημακόπουλου και Γλυκερίας Μαρίας Δασκαλοπούλου, κατασκεύασαν αντίγραφο ανδρείκελου που έχουν στην τάξη για να τους θυμίζει το πρόγραμμα της ΕΑΝΕ στο οποίο ήταν πρωταγωνιστές.

Μέσα από τη δράση τα παιδιά ένιωσαν μικροί διασώστες και περήφανα γιατί συνειδητοποίησαν ότι έχουν την ικανότητα να προσφέρουν βοήθεια. Μάλιστα συνειδητοποίησαν πως η αθλητική ναυαγοσωστική προσφέρει όλα τα οφέλη μιας αθλητικής δραστηριότητας και μπορεί να σώσει μια ζωή. Στην ζωή πρέπει να έχεις υπομονή, επιμονή, θέληση και ταπεινότητα για να προχωρήσεις μπροστά με τιμιότητα. Ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του νερού και συνειδητοποίησαν ότι όταν γνωρίζουν τους κανόνες συμπεριφοράς δεν κινδυνεύουν.

Στο τέλος είχαν τη διατύπωσαν απορίες και απόψεις. Εξέφρασαν επιθυμία να διδαχτούν περισσότερα και να μπουν στην πισίνα ή στη θάλασσα για να εφαρμόσουν όσα έμαθαν. Η εκπαιδευτικός και προϊσταμένη του νηπιαγωγείου υποσχέθηκε στον τμηματάρχη της ΕΑΝΕ ότι θα εντάξουν και άλλες δράσεις της ΕΑΝΕ στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου (ειδικά το πρόγραμμα «Τσάρλι ο διασώστης») στα εργαστήρια δεξιοτήτων, το επόμενο σχολικό έτος 2021-22.   

Η διδασκαλία έγινε αξιοποιώντας εκπαιδευτικό υλικό τηςΈνωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, που προσφέρεται δωρεάν χάρη στην υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation